18:30

Sörstafors-Kolbäck FK

Referat

Referat: Gideonsbergs IF 2 - Sörstafors-Kolbäck FK

Mycket prestig i denna match då många yjejer känner varandra i dessa två lag. Matchen börjar i ett bra tempo där vi har mycket boll och SK försöker bara nå sin topp som är väldigt lurig och snabb! Matchen ser ut som så att vi för spelet och försöker ta oss genom deras mittfält, vilket inte var enkelt och fungerade "sådär" under första halvlek.
Vi skapar lite lägen men kommer inte nära målet men på en långboll så kommer deras fw fri med Emilia och på deras första anfall gör dom 0-1... lite typiskt o oturligt då bollen träffar Agge i ryggen o studsa fram till deras spelare, Racha gör ett bra försök att hinner ifatt henne, gör det, men hennes tackling blir så att skottet vridersig förbi o in i vårt mål.
Vi fortsätter att jobba på och efter ett inlägg från Lovisa kommer Madde in med sin for och styr bollen över målvakten men bollen tar i stolpen... på returen sätter Julia Chamoun bollen i mål. MEN domaren vinkar offside??????
Vi har det på video och det fanns inte någon lhjusbli i närheten av en sådan! :(
Andra halvlek pratade vi om mer tålamod och att vi måst fylla på med spelare i straffområdet när vi når kanterna. Vi gör några byten och får till slut hål på dom efter ett inlägg från höger där Strandis får bollen på mål och efter returen så är Ida framme och sätter bollen i mål. 1-1.
Vårt andra mål gör vi sen efter att Amanda gör en jättebra löpning, får boll i djupet av Ida, och placerar den bakom deras målvakt...sen har Amanda nästa ett identiskt läge men bollen tar i stolpen. .SK91 skapar också några halvlägen men Emilia är på motar allt mot sitt mål. Bra jobb återigen och nu känner jag att vi orkar mer o mer. Alla fick speltid idag och alla behövdes då några skador orsakade byten redan i första halvlek. Dagen KEXchoklad delades ut till två spelare..den ena var Ida Österberg, för inblandning i båda målen samt Elin Ågers, för en bra inhopp och sin första match på två månader.